• הרשמה
  • התחברות
צור קשרשירות לקוחות:03 - 6241049
הובלה חינם למשלוחים מעל 299 ש"ח
The Cook Store
סגור
  • דף בית
  • מבצעים
  • סירים ומחבתות
  • כלי שולחן והגשה
    צלחות וכלי הגשה
    תמונה עבור הקטגוריה צלחות וכלי הגשה
    סכו"מ
    תמונה עבור הקטגוריה סכו"מ
    כוסות ומגים
    תמונה עבור הקטגוריה כוסות ומגים
  • כלים ואביזרים למטבח
    • back
    • חיתוך וקיצוץ
      • back
      • סכיני מטבח
      • קולפנים ומגרדות
      • קוצצי ירקות ומנדולינות
      • קרשי חיתוך ובוטצ'רים
    • גאדג'טים למטבח
      • back
      • כלי הגשה וששת
      • מסחטות מיץ
      • מטחנות פלפל ומלח
      • כותשי שום
      • פותחני קופסאות ובקבוקים
      • מסננות
      • טיימרים ומדי חום
    • טקסטיל למטבח
  • כלים לאפיה
    תבניות אפיה
    תמונה עבור הקטגוריה תבניות אפיה
    אביזרים לאפיה
    תמונה עבור הקטגוריה אביזרים לאפיה
    תבניות לתנור
    תמונה עבור הקטגוריה תבניות לתנור
  • אחסון וארגון המטבח
    קופסאות אחסון למטבח
    תמונה עבור הקטגוריה קופסאות אחסון למטבח
    פחי אשפה למטבח
    תמונה עבור הקטגוריה פחי אשפה למטבח
    ארגון וסידור המטבח
    תמונה עבור הקטגוריה ארגון וסידור המטבח
  • כוסות תרמים ובקבוקי שתייה
  • חפש לפי מותג
  • בלוג
  • הרשמה
  • גיפט-כארד
  • גריל
  • חדש באתר
  • סניפים
    • חזור
    • ה' באייר 42, תל אביב
    • אוסישקין 58, רמת השרון
    • יד חרוצים 18, ירושלים
Menu
  • דף בית
  • מבצעים
  • סירים ומחבתות
  • כלי שולחן והגשה
    • back
    • צלחות וכלי הגשה
    • סכו"מ
    • כוסות ומגים
  • כלים ואביזרים למטבח
    • back
    • חיתוך וקיצוץ
      • back
      • סכיני מטבח
      • קולפנים ומגרדות
      • קוצצי ירקות ומנדולינות
      • קרשי חיתוך ובוטצ'רים
    • גאדג'טים למטבח
      • back
      • כלי הגשה וששת
      • מסחטות מיץ
      • מטחנות פלפל ומלח
      • כותשי שום
      • פותחני קופסאות ובקבוקים
      • מסננות
      • טיימרים ומדי חום
    • טקסטיל למטבח
  • כלים לאפיה
    • back
    • תבניות אפיה
    • אביזרים לאפיה
    • תבניות לתנור
  • אחסון וארגון המטבח
    • back
    • קופסאות אחסון למטבח
    • פחי אשפה למטבח
    • ארגון וסידור המטבח
  • כוסות תרמים ובקבוקי שתייה
  • חפש לפי מותג
  • בלוג
  • הרשמה
  • גיפט-כארד
  • גריל
  • חדש באתר
  • סניפים
    • חזור
    • ה' באייר 42, תל אביב
    • אוסישקין 58, רמת השרון
    • יד חרוצים 18, ירושלים
(0) פריטים
אין מוצרים בסל הקניות שלך
כל הקטגוריות
    Menu
    סל קניות
    Filters
    תפריט אישי
    העדפות
    חיפוש
    הקודם הבא

    טיפים שיעזרו לאופה הביתי/ת להצליח

    יום שלישי 18 אוגוסט 2015
    טיפים שיעזרו לאופה הביתי/ת להצליח

    שמענו לאחרונה הגדרה משעשעת אבל נכונה של אפייה - "היא קצת מדע וכימיה וקצת אומנות. והעיקר שאוכלים את מה שיוצא בסוף". אפייה דורשת דיוק בכמויות, בטמפרטורות ובתהליכים. אחרת מרקמים נהרסים, בצקים לא תופחים כמו שצריך, ועוגות נשרפות עוד לפני שהן מוכנות. כדי שאפשר יהיה לתת לצד האומנותי שבכם לפרוץ באפייה, חייבים קודם את הבסיס המדוייק, המדעי שיתן את החופש לצאת מהקופסא, במקום רק לדאוג לחלקים הטכניים של האפיה. אל דאגה - אנחנו לא משאירים אתכם לבד. הנה 10 הטיפים שיעזרו לכם להפיק מאפים מוצלחים ודשנים, ואולי גם לגנוב כמה מחמאות על הדרך (;

     

    טיפ #1: השתמשו ברכיבים בטמפ' החדר -

     

    ביצים וחמאה (בעיקר) מתנהגים שונה לחלוטין כשהם קרים וכשהם בטמפ' החדר. העניין הטריקי באפייה הוא שהרבה מהתהליכים מבוססים על הקשרות המולקולות של החומרים אחת לשניה. כאשר חומרי הגלם קרים - למולקולות קשה יותר להקשר, והתוצאה תהיה פחות טובה.


    טיפ #2: שמנו את התבנית כראוי -

     

    חשוב לשמן את התבנית בנדיבות, בעזרת מברשת, כדי למנוע הדבקות של המאפה אל התבנית. מכירים את התמונות הממש מפתות, שבהן מופיעה פרוסת עוגה מושלמת, שנראית כמעט לא מציאותית? איך זה שבבית היא תמיד יוצאת מהתבנית פחות יפה? אחד הסודות הוא לשמן את התבנית כראוי על מנת להקל על הפרוסות לצאת מהתבנית לאחר הפריסה.


    טיפ #3: סובבו את התבנית תוך כדי האפייה -

    כדי שכל האורחים יוכלו להינות מעוגה מוכנה, ולא רק חצי מהם. ברוב התנורים, טובים ככל שיהיו, הטמפ' בעומק התנור גבוהה מזו שליד הדלת. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא פשוט לסובב את המאפה 180 מעלות בערך לאחר שעבר כ- ⅔ מזמן האפייה.


    טיפ #4: דייקו בכמויות -

    מאזני מטבח יעזרו לכם מאוד. כמו שאמרנו - אפייה היא סוג של כימיה. וכימיה היא ... כימיה. דורשת כמויות מדוייקות. לרוב תמצאו במתכונים את הכמויות הדרושות בגרמים, ולא בכוסות או בכפות.

    טיפ #5: השתמשו במרכיבים טריים -

    עוגה או פשטידה יכולה להראות כמו תירוץ טוב להיפטר מכמה דברים שנשכחו במקרר. "הכל מתערבב שם בסופו של דבר, יהיה בסדר", נכון? אז זהו, שלא. קמח ישן, חמאה ישנה, ומי יודע מה עוד לא יטיבו עם המאפים שלכם. השקיעו בהם ותקבלו את התמורה שאתם מצפים לה.


    טיפ #6: צננו את העוגות הפוך -

     

    גם אתם תהיתם איך זה שהעוגות הקנויות תמיד רכות כלכך? הסוד פשוט. צננו את העוגה הפוך. בצורה כזו כל הנוזלים ייספגו בשכבה העליונה של העוגה. שכבה זו באופן טבעי מעט קשה יותר בגלל החשיפה הישירה לתנור.


    טיפ #7: השתמשו במלח -

    במאפים מלוחים זה ברור. אבל במאפים מתוקים? גם! הוסיפו מעט מלח כדי למנוע מהמאפה טעם שטוח או מתוק מדי.


    טיפ #8: אל תשחקו עם הטמפרטורה -

     

    25 דקות ב-200° צלזיוס הם לא כמו 30 דקות ב-180°. הצמדו למתכון (לפחות בעניין המעלות והדקות).


    טיפ #9: אל תנסו להחליף את המרכיבים -

    כימיה דורשת דיוק. חלק מהתהליכים שקורים בזמן ההכנה מסתמכים על ההרכב הכימי של החומרים. גם אם אתם לא מודעים לכך, הדברים נלקחים בחשבון בזמן כתיבת המתכונים.


    טיפ #10: השתמשו במכשירי עזר -

     

    בדרך כלל מושקעים במכשירי העזר לאפייה המון זמן ומחשבה, והייצור שלהם נעשה תוך ייעוץ צמוד של מומחים בתחום הבישול והאפייה. חסכו לעצמכם זמן ומאמץ, והרשו לעצמכם את הפינוק הזה. מכשירי עזר שונים (למשל, מעבדי מזון, מיקסרים...) יחסכו לכם את האנרגיות וייאפשרו לכם להפנות אותן ליצירתיות טהורה.

     
    • אפיית עוגיות
    • ,
    • עוגות
    • ,
    • מאפים
    • מתכונים
    כתוב תגובה
    Blog search
    קטגוריות
    • מתכונים (103)
    • טיפים (27)
    • טרנדים חדשים מעולם המטבח (5)
    • מדריכים (30)
    בלוג
    • 2020
      • מרץ (1)
    • 2019
      • מאי (1)
      • ינואר (2)
    • 2018
      • יולי (1)
      • מרץ (1)
      • פברואר (2)
    • 2017
      • דצמבר (1)
      • אפריל (7)
    • 2016
      • נובמבר (5)
      • אוקטובר (4)
      • ספטמבר (3)
      • אוגוסט (5)
      • יולי (6)
      • יוני (6)
      • מאי (4)
      • אפריל (2)
      • מרץ (5)
      • פברואר (2)
      • ינואר (7)
    • 2015
      • דצמבר (6)
      • נובמבר (6)
      • ספטמבר (2)
      • אוגוסט (71)
      • אפריל (3)
    תגיות בלוג נפוצים
    • אפיית עוגיות
    • חטיפים
    • טבעוני
    • ללא גלוטן
    • מאפים
    • מזון בריא
    • מנה חלבית
    • מנות ראשונות
    • משקאות אלכוהוליים
    • מתכוני פסח
    • סלטים
    • עוגות
    • פסטה
    • קינוחים
    • שוקולד
    הרשמה לניוזלטר לקבלת חדשות ועדכונים
    נא להמתין...
    מידע
    • הצהרת נגישות
    • מדיניות הפרטיות באתר The Cook Store
    • תנאי שימוש ותקנון
    שירות לקוחות
    • שאלות נפוצות
    • אודות
    • משלוחים והחזרות
    החשבון שלי
    • החשבון שלי
    • כתובות
    • הזמנות
    • סל קניות
    צור קשר
    • דרך ימית 10, מישור אדומים
    • service@cookstore.co.il
    • 050-6423228
    The Cook Store © כל הזכויות שמורות.