• הרשמה
  • התחברות
צור קשרשירות לקוחות:03 - 6241049
הובלה חינם למשלוחים מעל 299 ש"ח
The Cook Store
סגור
  • דף בית
  • מבצעים
  • סירים ומחבתות
  • כלי שולחן והגשה
    צלחות וכלי הגשה
    תמונה עבור הקטגוריה צלחות וכלי הגשה
    סכו"מ
    תמונה עבור הקטגוריה סכו"מ
    כוסות ומגים
    תמונה עבור הקטגוריה כוסות ומגים
  • כלים ואביזרים למטבח
    • back
    • חיתוך וקיצוץ
      • back
      • סכיני מטבח
      • קולפנים ומגרדות
      • קוצצי ירקות ומנדולינות
      • קרשי חיתוך ובוטצ'רים
    • גאדג'טים למטבח
      • back
      • כלי הגשה וששת
      • מסחטות מיץ
      • מטחנות פלפל ומלח
      • כותשי שום
      • פותחני קופסאות ובקבוקים
      • מסננות
      • טיימרים ומדי חום
    • טקסטיל למטבח
  • כלים לאפיה
    תבניות אפיה
    תמונה עבור הקטגוריה תבניות אפיה
    אביזרים לאפיה
    תמונה עבור הקטגוריה אביזרים לאפיה
    תבניות לתנור
    תמונה עבור הקטגוריה תבניות לתנור
  • אחסון וארגון המטבח
    קופסאות אחסון למטבח
    תמונה עבור הקטגוריה קופסאות אחסון למטבח
    פחי אשפה למטבח
    תמונה עבור הקטגוריה פחי אשפה למטבח
    ארגון וסידור המטבח
    תמונה עבור הקטגוריה ארגון וסידור המטבח
  • כוסות תרמים ובקבוקי שתייה
  • חפש לפי מותג
  • בלוג
  • הרשמה
  • גיפט-כארד
  • גריל
  • חדש באתר
  • סניפים
    • חזור
    • ה' באייר 42, תל אביב
    • אוסישקין 58, רמת השרון
    • יד חרוצים 18, ירושלים
Menu
  • דף בית
  • מבצעים
  • סירים ומחבתות
  • כלי שולחן והגשה
    • back
    • צלחות וכלי הגשה
    • סכו"מ
    • כוסות ומגים
  • כלים ואביזרים למטבח
    • back
    • חיתוך וקיצוץ
      • back
      • סכיני מטבח
      • קולפנים ומגרדות
      • קוצצי ירקות ומנדולינות
      • קרשי חיתוך ובוטצ'רים
    • גאדג'טים למטבח
      • back
      • כלי הגשה וששת
      • מסחטות מיץ
      • מטחנות פלפל ומלח
      • כותשי שום
      • פותחני קופסאות ובקבוקים
      • מסננות
      • טיימרים ומדי חום
    • טקסטיל למטבח
  • כלים לאפיה
    • back
    • תבניות אפיה
    • אביזרים לאפיה
    • תבניות לתנור
  • אחסון וארגון המטבח
    • back
    • קופסאות אחסון למטבח
    • פחי אשפה למטבח
    • ארגון וסידור המטבח
  • כוסות תרמים ובקבוקי שתייה
  • חפש לפי מותג
  • בלוג
  • הרשמה
  • גיפט-כארד
  • גריל
  • חדש באתר
  • סניפים
    • חזור
    • ה' באייר 42, תל אביב
    • אוסישקין 58, רמת השרון
    • יד חרוצים 18, ירושלים
(0) פריטים
אין מוצרים בסל הקניות שלך
כל הקטגוריות
    Menu
    סל קניות
    Filters
    תפריט אישי
    העדפות
    חיפוש
    הקודם הבא

    כך שומרים על בריאות במטבח

    יום שלישי 18 אוגוסט 2015
    כך שומרים על בריאות במטבח

    בין אם אתם הורים לילדים, עובדים שעות ארוכות, סטודנטים, או אולי כל אלו יחד- עם תחילת השנה החדשה, והטירוף של השגרה היומיומית, בטח כבר הספקתם לחשוב לעצמכם - "הלוואי שהיה לי זמן לאכול כמו שצריך" .

    אז איך נשמור על תזונה בריאה ונכונה בשגרה המטורפת? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להישאר בריאים יומיום!
     

    בחרו היטב איפה לאכול


    אם אתם עובדים בחברה שמעניקה שוברים לקניית ארוחות במסעדות שבסביבת המשרד. אך אל תשכחו שבסופו של דבר המסעדות האלה מכינות אוכל לעשרות עד מאות אנשים ביום, ולרוב, אחד הרכיבים העיקריים בתבשילים במסעדות מהסוג הזה יהיה שמן. השמן מוסיף למנה טעם מבלי שהטבח ייצטרך להתאמץ ולהשקיע, והוא גם זול. בחרו את המסעדה שבה אתם סועדים בקפידה. במקום פלאפל או שניצל בבגט העדיפו סלט עשיר לפי טעמכם. יש המון מסעדות עם קונספט בריא. בר סלטים לדוגמא הוא בחירה מעולה. לרוב יגישו לכם מנת סלט גדולה (שאני אף פעם עוד לא הצלחתי לסיים) ולצידה לחם לבחירתכם. אם אתם לא חובי סלט גדולים, או שאתם פשוט רוצים לגוון - תמיד העדיפו מנה פחות רוויית שומן - למשל חזה עוף על פני פרגיות. גם דג הוא בחירה מעולה.
     

    גוונו

     
    אל תכינו רק אוכל בנלי- אורז לבן עם שניצל, פסטה ברוטב עגבניות, ספגטי בולונז… רגיל. מרוב שאנחנו מכינים את המנות האלה, התהליך כבר נהיה אוטומטי ואנחנו שוכחים לגוון. אם נוסיף מרכיב שייחד את המנה , היא פשוט תהיה רוויית טעם וארומה. .אם בסופו של דבר אנחנו עשויים ממה שאנחנו אוכלים, אין טעם להתפשר על אוכל. בחרו להשתמש במרכיבים בריאים. במקום פסטה מקמח לבן - בחרו להשתמש בפסטה מקמח מלא. במקום להשתמש בשימורים - השתמשו במרכיבים טריים. אל תהססו להשתמש בתבלינים. אל תפחדו. הוסיפו את התבלינים בהדרגה וטעמו כל פעם שאתם חשים צורך. זכרו שתמיד אפשר לתבל עוד אבל קשה וכמעט בלתי אפשרי לגרוע מהתיבול אחרי שכבר פיזרתם אותו.
     

    אפשר להכין ארוחה בריאה בזמן מצומצם?


    כשהייתי קטנה, אמא שלי לימדה אותי טריק חשוב. בעת הכנת הארוחה - אפשר להשתמש בכל הכיריים במקביל, כך שעל כל עמדה יהיה סיר מתבשל. תופתעו לגלות עד כמה זמן ההכנה מצטמצם. שפים וטבחים בכל מסעדה בעולם משתמשים בשיטה זו, פשוט כי אין להם זמן. הם חייבים להוציא מנות מעולות במהירות בזק. תבצעו את כל ההכנות בזמן שהרכיבים הראשונים כבר מתבשלים. אם אתם מכינים חביתת ירק למשל, חתכו את הבצל בזמן שהשמן מתחמם, ואת שאר הירקות בזמן שהבצל כבר בטיגון.
    אם אתם בוחרים להשתמש ברטבים מוכנים על מנת לצמצם את זמן ההכנה- בחרו רטבים בעלי ערך תזונתי גבוה. חברות המתמחות ברטבים מודעות לרצון של רוב האנשים לבשל בריא, ולכן הן משיקות סדרות "בריאות" של רטבים מוכנים. רטבים אלו בד"כ יהיו בעלי אחוזי שומן נמוכים, מרכיבים טבעיים בלבד וללא חומרים משמרים.
    כלי בישול מצופים שכבת נון-סטיק הם פתרון מצוין עבור אלו שמעוניינים לחסוך בזמן. במקום לעמוד מול הכיריים ולערבב את התבשיל, תוכלו פשוט לכסות את המחבת ולהתפנות לעיסוקים שלכם. כמובן שכדאי לבדוק מפעם לפעם ולוודא שהתבשיל לא מוכן יתר על המידה.
    השתמשו בכלים שעוזרים לכם ולא פועלים נגדכם. השימוש בסכין חדה ונוחה למשל, יעזור לכם לקצר את זמן ההכנה, ושימוש בקרש חיתוך איכותית ישמור על הסכין חדה לאורך זמן.
     

    ומה אם ממש אין לך זמן?

     את רוב הארוחות במהלך חיי הייתי אוכלת בחוץ. כך יצא שגיליתי עולם נפלא ומגוון בצורה מפתיעה - הסנדוויץ'. אמנם לרובנו השם סנדוויץ' נשמע בנלי, ומעורר זיקה לטעם של לחם ספוג וגבינה. גם אני חשבתי ככה פעם, עד שגיליתי עד כמה סנדוויצ'ים יכולים להיות עשירים. פשוט אפשר לשים כל מה שתרצו בין שתי פרוסות לחם ולקחת את הכריך איתכם. יש אינספור אפשרויות. למשל, בבחירת הלחם - השימוש בלחם שאתם אוהבים, או אולי אפילו באיזו לחמניה מפנקת, יישפר את החוויה פלאים. ירקות טריים עשויים להיות בחירה טובה גם הם. השימוש במרכיבים איכותיים ישדרג לכם את הסנדוויץ' - זכרו שזוהי הארוחה שלכם, ואין צורך לזלזל בה.

    מה שלא תעשו, התמקדו בסגנון אחד. הכרתי מישהי שהייתה מכינה סנדוויץ' לחם שחור עם חמאת בוטנים, מלפפון חמוץ, פפרוני וצימוקים. אתם יכולים לדמיין מה הייתה התוצאה. שימו לב שאתם משתמשים במרכיבים שמתאימים אחד לשני, אל תתפזרו, התמקדו בטעם אחד עיקרי, כששאר המרכיבים פחות דומיננטים בטעם, והמטרה שלהם להוסיף להשלים את המרכיב את העיקרי, לא לכסות את הטעם שלו.

    • מזון בריא
    • טיפים
    • ,
    • מדריכים
    כתוב תגובה
    Blog search
    קטגוריות
    • מתכונים (103)
    • טיפים (27)
    • טרנדים חדשים מעולם המטבח (5)
    • מדריכים (30)
    בלוג
    • 2020
      • מרץ (1)
    • 2019
      • מאי (1)
      • ינואר (2)
    • 2018
      • יולי (1)
      • מרץ (1)
      • פברואר (2)
    • 2017
      • דצמבר (1)
      • אפריל (7)
    • 2016
      • נובמבר (5)
      • אוקטובר (4)
      • ספטמבר (3)
      • אוגוסט (5)
      • יולי (6)
      • יוני (6)
      • מאי (4)
      • אפריל (2)
      • מרץ (5)
      • פברואר (2)
      • ינואר (7)
    • 2015
      • דצמבר (6)
      • נובמבר (6)
      • ספטמבר (2)
      • אוגוסט (71)
      • אפריל (3)
    תגיות בלוג נפוצים
    • אפיית עוגיות
    • חטיפים
    • טבעוני
    • ללא גלוטן
    • מאפים
    • מזון בריא
    • מנה חלבית
    • מנות ראשונות
    • משקאות אלכוהוליים
    • מתכוני פסח
    • סלטים
    • עוגות
    • פסטה
    • קינוחים
    • שוקולד
    הרשמה לניוזלטר לקבלת חדשות ועדכונים
    נא להמתין...
    מידע
    • הצהרת נגישות
    • מדיניות הפרטיות באתר The Cook Store
    • תנאי שימוש ותקנון
    שירות לקוחות
    • שאלות נפוצות
    • אודות
    • משלוחים והחזרות
    החשבון שלי
    • החשבון שלי
    • כתובות
    • הזמנות
    • סל קניות
    צור קשר
    • דרך ימית 10, מישור אדומים
    • service@cookstore.co.il
    • 050-6423228
    The Cook Store © כל הזכויות שמורות.