• הרשמה
  • התחברות
צור קשרשירות לקוחות:03 - 6241049
הובלה חינם למשלוחים מעל 299 ש"ח
The Cook Store
סגור
  • דף בית
  • מבצעים
  • סירים ומחבתות
  • כלי שולחן והגשה
    צלחות וכלי הגשה
    תמונה עבור הקטגוריה צלחות וכלי הגשה
    סכו"מ
    תמונה עבור הקטגוריה סכו"מ
    כוסות ומגים
    תמונה עבור הקטגוריה כוסות ומגים
  • כלים ואביזרים למטבח
    • back
    • חיתוך וקיצוץ
      • back
      • סכיני מטבח
      • קולפנים ומגרדות
      • קוצצי ירקות ומנדולינות
      • קרשי חיתוך ובוטצ'רים
    • גאדג'טים למטבח
      • back
      • כלי הגשה וששת
      • מסחטות מיץ
      • מטחנות פלפל ומלח
      • כותשי שום
      • פותחני קופסאות ובקבוקים
      • מסננות
      • טיימרים ומדי חום
    • טקסטיל למטבח
  • כלים לאפיה
    תבניות אפיה
    תמונה עבור הקטגוריה תבניות אפיה
    אביזרים לאפיה
    תמונה עבור הקטגוריה אביזרים לאפיה
    תבניות לתנור
    תמונה עבור הקטגוריה תבניות לתנור
  • אחסון וארגון המטבח
    קופסאות אחסון למטבח
    תמונה עבור הקטגוריה קופסאות אחסון למטבח
    פחי אשפה למטבח
    תמונה עבור הקטגוריה פחי אשפה למטבח
    ארגון וסידור המטבח
    תמונה עבור הקטגוריה ארגון וסידור המטבח
  • כוסות תרמים ובקבוקי שתייה
  • חפש לפי מותג
  • בלוג
  • הרשמה
  • גיפט-כארד
  • גריל
  • חדש באתר
  • סניפים
    • חזור
    • ה' באייר 42, תל אביב
    • אוסישקין 58, רמת השרון
    • יד חרוצים 18, ירושלים
Menu
  • דף בית
  • מבצעים
  • סירים ומחבתות
  • כלי שולחן והגשה
    • back
    • צלחות וכלי הגשה
    • סכו"מ
    • כוסות ומגים
  • כלים ואביזרים למטבח
    • back
    • חיתוך וקיצוץ
      • back
      • סכיני מטבח
      • קולפנים ומגרדות
      • קוצצי ירקות ומנדולינות
      • קרשי חיתוך ובוטצ'רים
    • גאדג'טים למטבח
      • back
      • כלי הגשה וששת
      • מסחטות מיץ
      • מטחנות פלפל ומלח
      • כותשי שום
      • פותחני קופסאות ובקבוקים
      • מסננות
      • טיימרים ומדי חום
    • טקסטיל למטבח
  • כלים לאפיה
    • back
    • תבניות אפיה
    • אביזרים לאפיה
    • תבניות לתנור
  • אחסון וארגון המטבח
    • back
    • קופסאות אחסון למטבח
    • פחי אשפה למטבח
    • ארגון וסידור המטבח
  • כוסות תרמים ובקבוקי שתייה
  • חפש לפי מותג
  • בלוג
  • הרשמה
  • גיפט-כארד
  • גריל
  • חדש באתר
  • סניפים
    • חזור
    • ה' באייר 42, תל אביב
    • אוסישקין 58, רמת השרון
    • יד חרוצים 18, ירושלים
(0) פריטים
אין מוצרים בסל הקניות שלך
כל הקטגוריות
    Menu
    סל קניות
    Filters
    תפריט אישי
    העדפות
    חיפוש
    הקודם הבא

    כל מה שצריך לדעת על פסטה

    יום שלישי 10 נובמבר 2015
    כל מה שצריך לדעת על פסטה

    אם כי הפסטה במקור מגיעה מאיטליה, היא הפכה להיות אחת המנות האהובות בעולם כולו!  גם במטבח שלנו הפסטה היא מנה נפוצה. בואו ללמוד על הפסטה,  ותהיו מקצועיים כמו האיטלקים!

    הידעת?

    האדם הממוצע באיטליה אוכל יותר מ-23 קילו פסטה מדי שנה כאשר לעומתו האדם הממוצע בצפון-אמריקה אוכל עד 6 קילו פסטה מדי שנה.

    האם האיטלקים באמת אוכלים פסטה כל יום?

    התשובה היא כן! כמובן שהרגלי האכילה של הצעירים משתנים, אך האיטלקים מאוד מסורתיים לגבי האוכל שלהם, ועד היום פסטה היא חלק הכרחי מהארוחה. הסיבה שהם לא משתעממים מהפסטה היא שהם מגוונים ברטבים, יש הרבה מעבר לרוטב עגבניות! האיטלקים נוהגים לאכול את הפסטה שלהם עם ירקות, בשר, דגים ועוד הרבה דברים. ישנן כל כך הרבה וריאציות כך שאפשר לאכול מנת פסטה שונה כל יום בשנה!

    פסטה אל-דנטה או לא אל-דנטה?

    אחת הטעויות הגדולות ביותר בהכנת פסטה לפי האיטלקים היא בישול היתר שלה. לא רק שהפסטה הופכת כך פחות טעימה, היא גם הופכת קשה יותר לעיכול. הטריק של זריקת הספגטי על הקיר מטעה, כי כאשר הפסטה הופכת דביקה ונדבקת לקיר היא למעשה בושלה יתר על המידה. מומלץ לבשל את הפסטה בדיוק לפי ההוראות על גבי האריזה, ולעיתים על פי מספר הדקות המינימאלי המומלץ. טיפ חשוב הוא לחכות שהמים בסיר ירתחו לפני שאתם שמים את הפסטה!

    הידעת?

    ישנן יותר מ-600 צורות של פסטה ברחבי העולם!

    האם צורת הפסטה באמת משנה?

    אין לערבב בין צורת פסטה מסוימת לרוטב שאינו מתאים לה! מדוע זה משנה? הכל מתערבב בבטן? אל תטעו, צורת הפסטה באמת משנה! לא כל סוג רוטב מתאים עם כל צורה, למשל לא יהיה כיף לאכול שעועית עם ספגטי, כי הם פשוט לא מתערבבים יחד!

    האם הפסטה היא מנה ראשונה, עיקרית או תוספת?

    זו היא סוגיה שמבלבלת רבים, אז נעשה לכם קצת סדר. ישנן שתי מנות עיקריות במטבח האיטלקי: פסטה וריזוטו. הן לא תוספות ולא מנות ראשונות. כנהוג למנות עקירות הן מוגשות לבדן, ללא סלט וללא לחם.

    מי זה אלפרדו?

    בארה"ב ובארץ רוטב האלפרדו (שמנת ופטריות) מאוד פופולרי, אבל האיטלקים לא מכירים אותו! אז מי הוא אלפרדו? מסתבר שאלפרדו היה בעל מסעדה ברומא לפני מאה שנים, ובמסעדתו התארחו בעלי שם אמריקאים. בשנות ה-70 הם הציגו את מתכוניו של אלפרדו בפתיחת מסעדה חדשה בניו-יורק וכך החל סיפור ההצלחה של רוטב השמנת פטריות. אבל כאשר אתם נוסעים לאיטליה אל תנסו להזמין פטוצ'יני אלפרדו, הם לא יבינו על מה אתם מדברים...

    אהבתם את הבלוג והינכם מעוניינים לרכוש מכשיר להכנת פסטה ביתית.


    • פסטה
    • מדריכים
    כתוב תגובה
    Blog search
    קטגוריות
    • מתכונים (103)
    • טיפים (27)
    • טרנדים חדשים מעולם המטבח (5)
    • מדריכים (30)
    בלוג
    • 2020
      • מרץ (1)
    • 2019
      • מאי (1)
      • ינואר (2)
    • 2018
      • יולי (1)
      • מרץ (1)
      • פברואר (2)
    • 2017
      • דצמבר (1)
      • אפריל (7)
    • 2016
      • נובמבר (5)
      • אוקטובר (4)
      • ספטמבר (3)
      • אוגוסט (5)
      • יולי (6)
      • יוני (6)
      • מאי (4)
      • אפריל (2)
      • מרץ (5)
      • פברואר (2)
      • ינואר (7)
    • 2015
      • דצמבר (6)
      • נובמבר (6)
      • ספטמבר (2)
      • אוגוסט (71)
      • אפריל (3)
    תגיות בלוג נפוצים
    • אפיית עוגיות
    • חטיפים
    • טבעוני
    • ללא גלוטן
    • מאפים
    • מזון בריא
    • מנה חלבית
    • מנות ראשונות
    • משקאות אלכוהוליים
    • מתכוני פסח
    • סלטים
    • עוגות
    • פסטה
    • קינוחים
    • שוקולד
    הרשמה לניוזלטר לקבלת חדשות ועדכונים
    נא להמתין...
    מידע
    • הצהרת נגישות
    • מדיניות הפרטיות באתר The Cook Store
    • תנאי שימוש ותקנון
    שירות לקוחות
    • שאלות נפוצות
    • אודות
    • משלוחים והחזרות
    החשבון שלי
    • החשבון שלי
    • כתובות
    • הזמנות
    • סל קניות
    צור קשר
    • דרך ימית 10, מישור אדומים
    • service@cookstore.co.il
    • 050-6423228
    The Cook Store © כל הזכויות שמורות.