• הרשמה
  • התחברות
צור קשרשירות לקוחות:03 - 6241049
הובלה חינם למשלוחים מעל 299 ש"ח
The Cook Store
סגור
  • דף בית
  • מבצעים
  • סירים ומחבתות
  • כלי שולחן והגשה
    צלחות וכלי הגשה
    תמונה עבור הקטגוריה צלחות וכלי הגשה
    סכו"מ
    תמונה עבור הקטגוריה סכו"מ
    כוסות ומגים
    תמונה עבור הקטגוריה כוסות ומגים
  • כלים ואביזרים למטבח
    • back
    • חיתוך וקיצוץ
      • back
      • סכיני מטבח
      • קולפנים ומגרדות
      • קוצצי ירקות ומנדולינות
      • קרשי חיתוך ובוטצ'רים
    • גאדג'טים למטבח
      • back
      • כלי הגשה וששת
      • מסחטות מיץ
      • מטחנות פלפל ומלח
      • כותשי שום
      • פותחני קופסאות ובקבוקים
      • מסננות
      • טיימרים ומדי חום
    • טקסטיל למטבח
  • כלים לאפיה
    תבניות אפיה
    תמונה עבור הקטגוריה תבניות אפיה
    אביזרים לאפיה
    תמונה עבור הקטגוריה אביזרים לאפיה
    תבניות לתנור
    תמונה עבור הקטגוריה תבניות לתנור
  • אחסון וארגון המטבח
    קופסאות אחסון למטבח
    תמונה עבור הקטגוריה קופסאות אחסון למטבח
    פחי אשפה למטבח
    תמונה עבור הקטגוריה פחי אשפה למטבח
    ארגון וסידור המטבח
    תמונה עבור הקטגוריה ארגון וסידור המטבח
  • כוסות תרמים ובקבוקי שתייה
  • חפש לפי מותג
  • בלוג
  • הרשמה
  • גיפט-כארד
  • גריל
  • חדש באתר
  • סניפים
    • חזור
    • ה' באייר 42, תל אביב
    • אוסישקין 58, רמת השרון
    • יד חרוצים 18, ירושלים
Menu
  • דף בית
  • מבצעים
  • סירים ומחבתות
  • כלי שולחן והגשה
    • back
    • צלחות וכלי הגשה
    • סכו"מ
    • כוסות ומגים
  • כלים ואביזרים למטבח
    • back
    • חיתוך וקיצוץ
      • back
      • סכיני מטבח
      • קולפנים ומגרדות
      • קוצצי ירקות ומנדולינות
      • קרשי חיתוך ובוטצ'רים
    • גאדג'טים למטבח
      • back
      • כלי הגשה וששת
      • מסחטות מיץ
      • מטחנות פלפל ומלח
      • כותשי שום
      • פותחני קופסאות ובקבוקים
      • מסננות
      • טיימרים ומדי חום
    • טקסטיל למטבח
  • כלים לאפיה
    • back
    • תבניות אפיה
    • אביזרים לאפיה
    • תבניות לתנור
  • אחסון וארגון המטבח
    • back
    • קופסאות אחסון למטבח
    • פחי אשפה למטבח
    • ארגון וסידור המטבח
  • כוסות תרמים ובקבוקי שתייה
  • חפש לפי מותג
  • בלוג
  • הרשמה
  • גיפט-כארד
  • גריל
  • חדש באתר
  • סניפים
    • חזור
    • ה' באייר 42, תל אביב
    • אוסישקין 58, רמת השרון
    • יד חרוצים 18, ירושלים
(0) פריטים
אין מוצרים בסל הקניות שלך
כל הקטגוריות
    Menu
    סל קניות
    Filters
    תפריט אישי
    העדפות
    חיפוש
    הקודם הבא

    מתכון לבורקס גבינה מטריף

    יום רביעי 12 אוקטובר 2016
    מתכון לבורקס גבינה מטריף

    בורקס גבינה פריך במילוי גבינת פטה וקשקבל (הקשקבל אופציונלית). המאפה הטורקי הכי ישראלי! אם כבר אתם רוצים לפנק את עצמכם או אנשים אחרים שאתם אוהבים במאפה הגבינה האהוב - למה לא להכין בורקס טרי וחם, הישר מהתנור הביתי?! הוא בהחלט שווה את המאמץ שצריך להשקיע.

    מרכיבים (לכ- 18 בורקסים)

    • 2 משטחי בצק עלים.
    • תפוח אדמה גדול.
    • 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת.
    • 1/4 כוס גבינת קשקבל גרוסה (כתחליף, אפשר להשתמש בעוד 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת).
    • 1 ביצה.
    • מלח ופלפל.
    • 1 כף שומשום או זרעי פרג לציפוי.
    • 1/2 כף שמן זית.
    • שמן בישול לבחירתכם.

    דברים שתצטרכו

    2 תבניות אפיה גדולות, מערוך, מועך תפוחי אדמה (או מזלג אם אין), מברשת אפיה וקערת ערבוב.

    אופן ההכנה

    למילוי

    1. חממו תנור ל- 200° צלזיוס. בזמן שהוא מתחמם, טבלו את תפוח האדמה בשמן הזית ועטפו אותו במלח. חרטו בו 2- 3 חרצים, לא עמוקים במיוחד, ואפו אותו בחלק הנמוך ביותר של התנור למשך כ- 60 עד 70 דקות, עד שהוא מתרכך.
    2. הוציאו את תפוח האדמה מהתנור ותנו לו להתקרר. קלפו אותו עם הידיים ואז תמעכו אותו. חממו תנור ל- 180° צלזיוס.
    3. בקערת ערבוב, חברו את תפוח האדמה המעוך עם הפטה, הקשקבל, הביצה, קמצוץ מלח וקמצוץ פלפל שחור. השתמשו במזלג כדי לאחד את כל המרכיבים יחד, עד שמתקבל מרקם אחיד. שימו לב שאתם מפרקים גושים גדולים של גבינה או תתפוחי אדמה. זה יהיה המילוי, הניחו אותו בצד.

    לבורקס

    1. על משטח נקי ומקומח מעט, הניחו יריעה של בצק עלים. השתמשו במערוך כדי לשטח אותה לריבוע בגודל של בערך 30 על 30 ס"מ. חתכו את בצק העלים ל- 9 ריבועים שווים.
    2. שימו כף גדושה אחת מהמילוי באחת הפינות של כל ריבוע בצק עלים, ומרחו אותה על משולש בגודל חצי מהריבוע. שימו לב שאתם משאירים שוליים ללא מילוי, כדי שאפשר יהיה לסגור את הבורקס.
    3. קפלו את הריבוע לחצי כך שיווצר משולש ממולא. צבטו את הבצק לכל אורכו עם הידיים כדי להדק את הקצוות ולסגור אותו. אפשר גם ללחוץ על הקצוות עם מזלג כדי לסגור את הבורקס. חזרו על התהליך עד שלא נשארו ריבועי בצק עלים.
    4. השתמשו במברשת אפיה כדי להבריש שכבה דקה של ביצה שתעטוף כל בורקס. פזרו מעל שוםשום או זרעי פרג (לא חובה).
    5. אפו את הבורקס למשך בערך 35 דקות, עד שהם מזהיבים.
    6. הגישו חם!

     

    • מאפים
    • ,
    • מנה חלבית
    • מתכונים
    כתוב תגובה
    Blog search
    קטגוריות
    • מתכונים (103)
    • טיפים (27)
    • טרנדים חדשים מעולם המטבח (5)
    • מדריכים (30)
    בלוג
    • 2020
      • מרץ (1)
    • 2019
      • מאי (1)
      • ינואר (2)
    • 2018
      • יולי (1)
      • מרץ (1)
      • פברואר (2)
    • 2017
      • דצמבר (1)
      • אפריל (7)
    • 2016
      • נובמבר (5)
      • אוקטובר (4)
      • ספטמבר (3)
      • אוגוסט (5)
      • יולי (6)
      • יוני (6)
      • מאי (4)
      • אפריל (2)
      • מרץ (5)
      • פברואר (2)
      • ינואר (7)
    • 2015
      • דצמבר (6)
      • נובמבר (6)
      • ספטמבר (2)
      • אוגוסט (71)
      • אפריל (3)
    תגיות בלוג נפוצים
    • אפיית עוגיות
    • חטיפים
    • טבעוני
    • ללא גלוטן
    • מאפים
    • מזון בריא
    • מנה חלבית
    • מנות ראשונות
    • משקאות אלכוהוליים
    • מתכוני פסח
    • סלטים
    • עוגות
    • פסטה
    • קינוחים
    • שוקולד
    הרשמה לניוזלטר לקבלת חדשות ועדכונים
    נא להמתין...
    מידע
    • הצהרת נגישות
    • מדיניות הפרטיות באתר The Cook Store
    • תנאי שימוש ותקנון
    שירות לקוחות
    • שאלות נפוצות
    • אודות
    • משלוחים והחזרות
    החשבון שלי
    • החשבון שלי
    • כתובות
    • הזמנות
    • סל קניות
    צור קשר
    • דרך ימית 10, מישור אדומים
    • service@cookstore.co.il
    • 050-6423228
    The Cook Store © כל הזכויות שמורות.