• הרשמה
  • התחברות
צור קשרשירות לקוחות:03 - 6241049
הובלה חינם למשלוחים מעל 299 ש"ח
The Cook Store
סגור
  • דף בית
  • מבצעים
  • סירים ומחבתות
  • כלי שולחן והגשה
    צלחות וכלי הגשה
    תמונה עבור הקטגוריה צלחות וכלי הגשה
    סכו"מ
    תמונה עבור הקטגוריה סכו"מ
    כוסות ומגים
    תמונה עבור הקטגוריה כוסות ומגים
  • כלים ואביזרים למטבח
    • back
    • חיתוך וקיצוץ
      • back
      • סכיני מטבח
      • קולפנים ומגרדות
      • קוצצי ירקות ומנדולינות
      • קרשי חיתוך ובוטצ'רים
    • גאדג'טים למטבח
      • back
      • כלי הגשה וששת
      • מסחטות מיץ
      • מטחנות פלפל ומלח
      • כותשי שום
      • פותחני קופסאות ובקבוקים
      • מסננות
      • טיימרים ומדי חום
    • טקסטיל למטבח
  • כלים לאפיה
    תבניות אפיה
    תמונה עבור הקטגוריה תבניות אפיה
    אביזרים לאפיה
    תמונה עבור הקטגוריה אביזרים לאפיה
    תבניות לתנור
    תמונה עבור הקטגוריה תבניות לתנור
  • אחסון וארגון המטבח
    קופסאות אחסון למטבח
    תמונה עבור הקטגוריה קופסאות אחסון למטבח
    פחי אשפה למטבח
    תמונה עבור הקטגוריה פחי אשפה למטבח
    ארגון וסידור המטבח
    תמונה עבור הקטגוריה ארגון וסידור המטבח
  • כוסות תרמים ובקבוקי שתייה
  • חפש לפי מותג
  • בלוג
  • הרשמה
  • גיפט-כארד
  • גריל
  • חדש באתר
  • סניפים
    • חזור
    • ה' באייר 42, תל אביב
    • אוסישקין 58, רמת השרון
    • יד חרוצים 18, ירושלים
Menu
  • דף בית
  • מבצעים
  • סירים ומחבתות
  • כלי שולחן והגשה
    • back
    • צלחות וכלי הגשה
    • סכו"מ
    • כוסות ומגים
  • כלים ואביזרים למטבח
    • back
    • חיתוך וקיצוץ
      • back
      • סכיני מטבח
      • קולפנים ומגרדות
      • קוצצי ירקות ומנדולינות
      • קרשי חיתוך ובוטצ'רים
    • גאדג'טים למטבח
      • back
      • כלי הגשה וששת
      • מסחטות מיץ
      • מטחנות פלפל ומלח
      • כותשי שום
      • פותחני קופסאות ובקבוקים
      • מסננות
      • טיימרים ומדי חום
    • טקסטיל למטבח
  • כלים לאפיה
    • back
    • תבניות אפיה
    • אביזרים לאפיה
    • תבניות לתנור
  • אחסון וארגון המטבח
    • back
    • קופסאות אחסון למטבח
    • פחי אשפה למטבח
    • ארגון וסידור המטבח
  • כוסות תרמים ובקבוקי שתייה
  • חפש לפי מותג
  • בלוג
  • הרשמה
  • גיפט-כארד
  • גריל
  • חדש באתר
  • סניפים
    • חזור
    • ה' באייר 42, תל אביב
    • אוסישקין 58, רמת השרון
    • יד חרוצים 18, ירושלים
(0) פריטים
אין מוצרים בסל הקניות שלך
כל הקטגוריות
    Menu
    סל קניות
    Filters
    תפריט אישי
    העדפות
    חיפוש
    הקודם הבא

    מתכון לצלי בקר בדוקסל פטריות

    שבת 01 אפריל 2017
    מתכון לצלי בקר בדוקסל פטריות

    צלי בקר הוא מתכון חגיגי ומתאים במיוחד לסדר, אך הצלי בקר הזה עוד יותר משודרג עם ציפוי פטריות מתובלן אשר לקוח מהמנה האהובה "ביף וולינגטון". עם המתכון זה אין סיכוי שלא תרשימו את האורחים. אומנם לצלי לוקח זמן להתבשל, אבל זמן ההכנה הוא רק רבע שעה! כך תוכלו בקלות להכין עוד כמה מנות ולקצר את זמן ההכנות לסדר.

    מרכיבים ל-4 מנות

    • 1.5 קילו צלי בקר
    • 1 כפית מלח
    • 1 כף שמן זית
    • כ-10 פטריות (50 גרם)
    • 1 בצל שאלוט (25 גרם)
    • 3 שינים שום
    • ½ כפית טימין יבש
    • 1 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1-2 כפות חמאה
    • 2 כפות חרדל דיז'ון

     

    אופן ההכנה

    1. יום לפני הצלייה המליחו את הצלי עם כפית מלח, כך שאתם מעסים את המלח סביב כל הצלי. לאחר מכן עטפו את הצלי בנייר נצמד והניחו במקרר למשך הלילה.
    2. יום למחרת הוציאו את הצלי מהמקרר לפחות שעה לפני צלייתו, בכדי שיוכל להגיע לטמפרטורת החדר, וכך תתאפשר צלייה שווה של כל הצלי. לאחר שהצלי הגיע לטמפרטורת החדר הסירו ממנו את הניילון הנצמד ונגבו אותו בעדינות עם נייר סופג.
    3. חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 120° צלסיוס. בזמן שהתנור מתחמם קחו מחבת או סיר עם תחתית עבה, עדיף ברזל יצוק, וחממו בה על חום בינוני-גבוה כף שמן זית. ברגע שהשמן מתחתם ומיד ברגע שמתחיל לעלות עשן, הכניסו את הצלי למחבת. טגנו עד אשר הופך לזהוב-שחום, וטגנו כך את הצלי משני צדדיו, בערך 3 דקות לכל צד. לאחר מכן הוציאו אותו מהמחבת.
    4. בזמן הצלייה הכינו את תערובת הפטריות. במעבד מזון ערבבו את הפטריות, הבצל, השום, התימין והפלפל השחוק, עד שהם קצוצים דק. הוסיפו למחבת של הצלי כף חמאה וטגנו בה את תערובת הפטריות. המטרה היא לא לבשל את הפטריות אלא לגרום להן לספוג את השמן והחמאה.
    5. מרחו את הצלי באופן שווה בשתי כפות חרדל דיז'ון, ולאחר מכן מרחו את תערובת הפטריות.
    6. הכניסו לתוך הצלי מד חום מיוחד לתנור, הניחו את הצלי על תבנית צלייה, והכניסו לתנור. אפו את הצלי במשך שעה ו-20 דקות. זמן זה תלוי בתנור שלכם, ולכן כדאי שתשגיחו על הטמפרטורה –  °50 צלזיוס למידת עשייה מדיום-רייר ו- °55 צלזיוס למדיום.
    7. כאשר הצלי הגיע לטמפרטורה הנכונה כבו את התנור ותשאירו את הצלי לנוח בפנים במשך 30-40 דקות, עד שהוא מגיע לטמפרטורה הסופית של 55-60° צלזיוס. אל תפתחו את דלת התנור בזמן הזה.
    8. לאחר מכן הוציאו את הצלי מהתנור ותנו לו לנוח כ-10-15 דקות לפני ההגשה.

     

    • מתכון חגיגי
    • ,
    • צלי בקר
    • ,
    • בשר
    כתוב תגובה
    Blog search
    קטגוריות
    • מתכונים (103)
    • טיפים (27)
    • טרנדים חדשים מעולם המטבח (5)
    • מדריכים (30)
    בלוג
    • 2020
      • מרץ (1)
    • 2019
      • מאי (1)
      • ינואר (2)
    • 2018
      • יולי (1)
      • מרץ (1)
      • פברואר (2)
    • 2017
      • דצמבר (1)
      • אפריל (7)
    • 2016
      • נובמבר (5)
      • אוקטובר (4)
      • ספטמבר (3)
      • אוגוסט (5)
      • יולי (6)
      • יוני (6)
      • מאי (4)
      • אפריל (2)
      • מרץ (5)
      • פברואר (2)
      • ינואר (7)
    • 2015
      • דצמבר (6)
      • נובמבר (6)
      • ספטמבר (2)
      • אוגוסט (71)
      • אפריל (3)
    תגיות בלוג נפוצים
    • אפיית עוגיות
    • חטיפים
    • טבעוני
    • ללא גלוטן
    • מאפים
    • מזון בריא
    • מנה חלבית
    • מנות ראשונות
    • משקאות אלכוהוליים
    • מתכוני פסח
    • סלטים
    • עוגות
    • פסטה
    • קינוחים
    • שוקולד
    הרשמה לניוזלטר לקבלת חדשות ועדכונים
    נא להמתין...
    מידע
    • הצהרת נגישות
    • מדיניות הפרטיות באתר The Cook Store
    • תנאי שימוש ותקנון
    שירות לקוחות
    • שאלות נפוצות
    • אודות
    • משלוחים והחזרות
    החשבון שלי
    • החשבון שלי
    • כתובות
    • הזמנות
    • סל קניות
    צור קשר
    • דרך ימית 10, מישור אדומים
    • service@cookstore.co.il
    • 050-6423228
    The Cook Store © כל הזכויות שמורות.