• הרשמה
  • התחברות
צור קשרשירות לקוחות:03 - 6241049
הובלה חינם למשלוחים מעל 299 ש"ח
The Cook Store
סגור
  • דף בית
  • מבצעים
  • סירים ומחבתות
  • כלי שולחן והגשה
    צלחות וכלי הגשה
    תמונה עבור הקטגוריה צלחות וכלי הגשה
    סכו"מ
    תמונה עבור הקטגוריה סכו"מ
    כוסות ומגים
    תמונה עבור הקטגוריה כוסות ומגים
  • כלים ואביזרים למטבח
    • back
    • חיתוך וקיצוץ
      • back
      • סכיני מטבח
      • קולפנים ומגרדות
      • קוצצי ירקות ומנדולינות
      • קרשי חיתוך ובוטצ'רים
    • גאדג'טים למטבח
      • back
      • כלי הגשה וששת
      • מסחטות מיץ
      • מטחנות פלפל ומלח
      • כותשי שום
      • פותחני קופסאות ובקבוקים
      • מסננות
      • טיימרים ומדי חום
    • טקסטיל למטבח
  • כלים לאפיה
    תבניות אפיה
    תמונה עבור הקטגוריה תבניות אפיה
    אביזרים לאפיה
    תמונה עבור הקטגוריה אביזרים לאפיה
    תבניות לתנור
    תמונה עבור הקטגוריה תבניות לתנור
  • אחסון וארגון המטבח
    קופסאות אחסון למטבח
    תמונה עבור הקטגוריה קופסאות אחסון למטבח
    פחי אשפה למטבח
    תמונה עבור הקטגוריה פחי אשפה למטבח
    ארגון וסידור המטבח
    תמונה עבור הקטגוריה ארגון וסידור המטבח
  • כוסות תרמים ובקבוקי שתייה
  • חפש לפי מותג
  • בלוג
  • הרשמה
  • גיפט-כארד
  • גריל
  • חדש באתר
  • סניפים
    • חזור
    • ה' באייר 42, תל אביב
    • אוסישקין 58, רמת השרון
    • יד חרוצים 18, ירושלים
Menu
  • דף בית
  • מבצעים
  • סירים ומחבתות
  • כלי שולחן והגשה
    • back
    • צלחות וכלי הגשה
    • סכו"מ
    • כוסות ומגים
  • כלים ואביזרים למטבח
    • back
    • חיתוך וקיצוץ
      • back
      • סכיני מטבח
      • קולפנים ומגרדות
      • קוצצי ירקות ומנדולינות
      • קרשי חיתוך ובוטצ'רים
    • גאדג'טים למטבח
      • back
      • כלי הגשה וששת
      • מסחטות מיץ
      • מטחנות פלפל ומלח
      • כותשי שום
      • פותחני קופסאות ובקבוקים
      • מסננות
      • טיימרים ומדי חום
    • טקסטיל למטבח
  • כלים לאפיה
    • back
    • תבניות אפיה
    • אביזרים לאפיה
    • תבניות לתנור
  • אחסון וארגון המטבח
    • back
    • קופסאות אחסון למטבח
    • פחי אשפה למטבח
    • ארגון וסידור המטבח
  • כוסות תרמים ובקבוקי שתייה
  • חפש לפי מותג
  • בלוג
  • הרשמה
  • גיפט-כארד
  • גריל
  • חדש באתר
  • סניפים
    • חזור
    • ה' באייר 42, תל אביב
    • אוסישקין 58, רמת השרון
    • יד חרוצים 18, ירושלים
(0) פריטים
אין מוצרים בסל הקניות שלך
כל הקטגוריות
    Menu
    סל קניות
    Filters
    תפריט אישי
    העדפות
    חיפוש
    הקודם הבא

    סודות המטבח התאילנדי

    יום שלישי 18 אוגוסט 2015
    סודות המטבח התאילנדי

    מכירים את ההתלבטות אם בא לכם משהו מתוק, מלוח, חמוץ או חריף? אז התאילנדים עלו על פטנט. הם פשוט לא מחליטים. המטבח התאילנדי מאופיין בטעמים הרבים המתמזגים. במטבח התאילנדי תוכלו למצוא את כל שילובי הטעמים האפשריים, החל מחמוץ - מתוק ועד למריר- מלוח.

     הבסיס

    בבסיס רוב המנות התאילנדיות אפשר למצוא אחד משני מרכיבים - אורז או אטריות. תאילנד היא אחת מיצרניות האורז הגדולות בעולם, וככזו, היא גם צורכת אורז בכמויות אדירות. התאילנדים אוהבים מנות אורז לבן או מתובל עם בשרים ופירות ים ברוטב עשיר וסמיך. אך למרות שבתאילנד אוהבים אורז, במערב דווקא התחברו יותר לאטריות, ולכן תוכלו למצוא מגוון רחב של מנות מוקפצות עם אטריות במגוון צורות ומרקמים.
     

    מתחילים בקטן

     

    התאילנדים אוהבים למתוח את הסועדים. הארוחה הטיפוסית מורכבת ממנות ראשונות טעימות להפליא אך קטנות, שנותנות לאורח טעימה קטנה ממה שעוד מצפה לו בזמן הארוחה. המנות הראשונות משלבות בתוכן טעמים ומרקמים שונים ומגוונים, והן מוסיפות להנאת הסועדים לפחות כמו המנה העיקרית.


    לא רק רוטב סויה!

    בניגוד למה שנהוג לחשוב על המטבח האסייתי, במטבח התאילנדי כמעט ומחקו את המילים "רוטב סויה" מהלקסיקון. הרוטב העיקרי שהתאילנדים משתמשים בו הוא Nam Pla, רוטב דגים מלוח מעט בעל טעם אופייני. רוטב נוסף שהתאילנדים אוהבים במיוחד הוא רוטב הצדפות, שגם לו טעם וריח ייחודיים. נוסף לשני אלו התאילנדים משתמשים גם ברוטב הצ'ילי המתוק, כמתבל למנות מטוגנות וכרוטב לבישול. ההשפעה ההודית מביאה איתה את הקארי למטבח התאילנדי, שמתאים בדיוק לאופי התבשילים שלהם. הוא בעל טעם חזק ומשלב בתוכו את כל משפחת הטעמים.
     

    כך משלבים את חמשת הטעמים במנה תאילנדית:

    ברגע שתעלו על הטריק של התאילנדים, שהוא למזג טעמים, תוכלו להיות יצירתיים ולמזג טעמים בעצמכם, ואפילו לצאת מגבולות המתכון המוכן. פשוט החליטו על אופי המנה ובהתאם לכך השתמשו במרכיבים הבאים כדי לתת לה טאצ' תאילנדי אותנטי:

    חמוץ
    - להשגת הטעם החמוץ, התאילנדים משתמשים בליים, גרידת ליים ופירות חמוצים. כך, גוון החמיצות נותר הדרי, נעים ומרענן.
    מריר - המרירות מושגת באמצעות שורשים שונים. הנפוץ שבהם הוא הג'ינגר. טעמו חזק ומריר מעט, בדיוק במידה הנכונה כדי להוציא אתכם מעט מהשגרה.

    מתוק - פשוט זוכר, או קרמל לאלה שאוהבים טעם עמוק יותר. מתיקות מעודנת יותר מושגת באמצעות הוספת סילאן. גם חלב הקוקוס נכנס לקטגוריה הזו. הוא נותן למנה מתיקות מעודנת ואגוזית, ותורם למרקם העשיר שלה.

    מלוח - כמו שכבר אמרנו, במקום רוטב סויה - רוטב נאם פלא. בדומה לרוטב סויה, הוא מהווה בסיס מלוח מעט במנות רבות. במטבח התאילנדי מחליפים את השימוש במלח בשימוש ברוטב זה כמעט לחלוטין. אם אתם רוצים לגוון, תוכלו לעשות זאת באמצעות רוטב אצות.

    חריף - המנות התאילנדיות נוטות להיות חריפות. רוב המנות המוצעות בתפריט במסעדה תאילנדית טיפוסית יהיו לכל הפחות פיקנטיות. התיבול החריף נעשה בעיקר באמצעות רוטב צ'ילי לבישול, שהוא למעשה תערובת של פלפל צ'ילי חריף, סוכר קנים וחומץ.


    המרכיב הסודי

     
    מה למעשה הופך את המנה למנה בנוסח תאילנד? מהו המרכיב הסודי? חוץ משילוב הטעמים העזים, מה שמעיד על סגנון תאילנדי הוא דווקא הקארי ההודי. והסוד הייחודי והחשוב ביותר - טריות המרכיבים. החום בתאילנד הפך את השימוש במרכיבים טריים להכרחי, והם שתורמים לטעם העשיר והמגוון של המנות התאילנדיות הנפלאות.


    אוכל שכיף להכניס לפה

     
    פרט חשוב שהתאילנדים משתמשים בו במיומנות הוא המרקם. שילוב המרקמים במטבח הזה הוא אחד הגורמים לכך שהמטבח התאילנדי הפך לפופולרי מאוד בכל העולם. כך למשל, המנה התאילנדית המפורסמת ביותר, פאד תאי, מכילה רוטב סמיך ועשיר, אטריות ביצים רכות, נבטים קריספיים ובוטנים קראנצ'יים. כל אלו הופכים את האכילה לחוויה, ודואגים לכך שלא נשתעמם מאף ביס.


    התאילנדים בהחלט יודעים מה הם עושים במטבח. אין שום סיבה שלא נלמד מהם כמה דברים, ועל הדרך נרחיב את קשת הטעמים שלנו ונרשים כמה סועדים מאושרים עם תבשילים עזים וצבעוניים, במרקמים שפשוט תענוג לאכול.


    למה לא להתחיל את המסע הקולינרי התאילנדי כבר השבוע?
    הנה מתכון שיגרום לכם להתאהב במטבח התאילנדי:
     

    מתכון כנפי עוף קריספיות בנוסח תאילנדי קלאסי

     

     

    • אוכל תאילנדי
    • מדריכים
    כתוב תגובה
    Blog search
    קטגוריות
    • מתכונים (103)
    • טיפים (27)
    • טרנדים חדשים מעולם המטבח (5)
    • מדריכים (30)
    בלוג
    • 2020
      • מרץ (1)
    • 2019
      • מאי (1)
      • ינואר (2)
    • 2018
      • יולי (1)
      • מרץ (1)
      • פברואר (2)
    • 2017
      • דצמבר (1)
      • אפריל (7)
    • 2016
      • נובמבר (5)
      • אוקטובר (4)
      • ספטמבר (3)
      • אוגוסט (5)
      • יולי (6)
      • יוני (6)
      • מאי (4)
      • אפריל (2)
      • מרץ (5)
      • פברואר (2)
      • ינואר (7)
    • 2015
      • דצמבר (6)
      • נובמבר (6)
      • ספטמבר (2)
      • אוגוסט (71)
      • אפריל (3)
    תגיות בלוג נפוצים
    • אפיית עוגיות
    • חטיפים
    • טבעוני
    • ללא גלוטן
    • מאפים
    • מזון בריא
    • מנה חלבית
    • מנות ראשונות
    • משקאות אלכוהוליים
    • מתכוני פסח
    • סלטים
    • עוגות
    • פסטה
    • קינוחים
    • שוקולד
    הרשמה לניוזלטר לקבלת חדשות ועדכונים
    נא להמתין...
    מידע
    • הצהרת נגישות
    • מדיניות הפרטיות באתר The Cook Store
    • תנאי שימוש ותקנון
    שירות לקוחות
    • שאלות נפוצות
    • אודות
    • משלוחים והחזרות
    החשבון שלי
    • החשבון שלי
    • כתובות
    • הזמנות
    • סל קניות
    צור קשר
    • דרך ימית 10, מישור אדומים
    • service@cookstore.co.il
    • 050-6423228
    The Cook Store © כל הזכויות שמורות.